keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Luonnondeodorantti on terveydestä välittävän valinta

Miksi hikoilemme

Hiki on hajuton kehon erite. Hikoilu on luonnollinen elimistön toiminto, jonka tarkoitus on jäähdyttää kehoa. Hikirauhasia on mm. kainaloissa, kämmenissä, otsalla ja jalkapohjissa. Ne erittävät veden, suolan, virtsa-aineen ja maitohapon sekoitusta. Hiestä voi tulla houkutteleva koti hajuja erittäville bakteereille. Liikahikoilusta on kyse silloin kun hikoilu häiritsee normaalia sosiaalista kanssakäymistä. Stressi ja jännittäminen lisäävät hikoilua.
Hienhaju on epämiellyttävä haju, joka muodostuu kun hiki sekoittuu ihon bakteerien kanssa. Bakteerit viihtyvät hien aiheuttamissa kosteissa olosuhteissa ja tällöin ne myös lisääntyvät. Yleisesti saippualla ja vedellä peseytyminen sekä deodorantin käyttö estävät hienhajua.

Luontaisten tuotteiden kysyntä kasvaa ja kuluttajat ovat jo hyvinkin tietoisia siitä minkälaisia tuotteita he käyttävät; mitä aineita kosmetiikkatuotteet sisältävät ja miten ne mahdollisesti vaikuttavat kehoomme.

Mihin tavallisten deodoranttien teho perustuu?

Tavalliset deodorantit sisältävät aineita, jotka estävät bakteerien kasvua ja ne vähentävät siten hienhajun muodostumista. Usein antibakteerisena aineena käytetään alkoholia, joka saattaa ärsyttää herkkää ihoa.

Antiperspiranttien tarkoituksena on vähentää hikoilua. Ne sisältävät alumiiniyhdisteitä, jotka tukkivat hikirauhasia. Lisäksi deodorantit ja antiperspirantit voivat sisältää mm. ftalaatteja ja parabeenejä. Runsas altistuminen näille aineille on terveydelle haitallista.


Parabeenit saattavat aiheuttaa kosketusallergiaa. Niillä on lievä estrogeeninen vaikutus ja niillä voi olla rintasyövän riskiä lisäävä vaikutus. Iholla parabeenit saattavat voimistaa UV-B-säteilyn haitallisia vaikutuksia. Lisätietoa parabeeneistä: www.thl.fi

Ftalaatit
voivat aiheuttaa terveyshaittoja lasten kehitykselle. Niiden epäillään olevan haitallisia myös miesten hedelmällisyydelle. Lisäksi on havaittu ftalaateille altistumisen olevan yhteydessä keskivartalolihavuuteen, insuliiniresistenssiin ja käytöshäiriöihin. (lähde: www.thl.fi)

Väestötasolla ftalaateille ja parabeeneille altistumisen määrää ei pidetä ongelmallisena. Omasta ja läheistesi terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtiessasi saatat haluta kuitenkin jotain vakuuttavampaa!

Hikoilua estävien alumiiniyhdisteiden turvallisuudesta on myös esitetty epäilyksiä. Yhdisteiden vaikutuksesta elimistöön ja hikoilun keinotekoisen estämisen terveysvaikutuksista ollaan huolestuneita.

Mikä on mineraalisuoladeodorantti?

Suolalla on luontaisesti puhdistava ja desinfioiva vaikutus. Mineraalisuoladeodorantti estää hienhajun muodostumista koko päivän luonnollisella tavalla. Se ei sisällä elimistöä rasittavia kemikaaleja kuten alumiinikloorihydraattia, alumiini-zirkoniumia, ftalaatteja tai parabeenejä.

Mineraalisuoladeodorantti sisältää luontaisesti alunaa. Se ei reagoi iholla hien kanssa ja on molekyylirakenteeltaan niin suurta, että se ei imeydy hikirauhasiin. Se on turvallista käyttää.

Miten mineraalisuoladeodorantti toimii?

Mineraalisuolasta tehtyjen deodoranttien vaikutus perustuu antiseptisiin ominaisuuksiin, jotka vähentävät hienhajun muodostumista. Ne eivät lopeta hikoilua (hikirauhaset pysyvät auki) vaan estävät luonnollisella tavalla hienhajun muodostumista. Hienhajua tuottavien bakteerien kasvu iholla hidastuu ja ehtyy.

Mineraalisuoladeodorantteja käytetään kuten tavallisia deodorantteja; puhtaalle iholle. Ihanteellisinta on siis käyttää tuotteita heti suihkun tai kylvyn jälkeen. Mineraalisuoladeodorantin uutena käyttäjänä kannattaa huomioida se seikka, että hienhajua estävä vaikutus alkaa yksilöstä riippuen noin kahden viikon kuluttua käytön aloittamisesta (tämä aika menee hikirauhasten "puhdistumiseen" kun siirtyy tavallisten deodoranttien käytöstä mineraalisuoladeodorantin käyttäjäksi).

Minkälaisen mineraalisuoladeodorantin valitsen?

Perinteisin tuote on "deokivi" eli suolakivideodorantti, joka on valmistettu 100 % luonnollisesta mineraalisuolasta. Se on nimensä mukaisesti kova kuin kivi ja käytössä hyvin riittoisa. Se ei sisällä lainkaan hajusteita.
Deokivi kostutetaan ennen käyttöä tai vaihtoehtoisesti käytetään suoraan kostealle, puhtaalle iholle. Deokivelle löytyy myös nestemäinen vaihtoehto niille, jotka haluavat mieluummin suihkauttaa tuotteen suoraan iholle. Mineraalisuoladeodorantit sopivat erittäin hyvin allergisillekin käyttäjille. 

Nestemäisiä deodorantteja löytyy myös miedosti hajustettuina. Ne ovat hajustamattomien tuotteiden tavoin 100 % luonnontuotteita. Niiden tuoksut sisältävät luonnon omia eteerisiä öljyjä ja uutteita. 


CRYSTAL-sarjan mineraalisuoladeodorantit

Crystal on aito, alkuperäinen ja maailman johtava mineraalisuoladeodoranttisarja Amerikasta. Sarja on arvostettu ja palkittu. Crystal-tuotteet ovat turvallisia käyttää ja monet terveysalan ammattilaiset suosittelevatkin niitä. Syövänhoitokeskukset ympäri maailman suosittelevat Crystal Body -deodoranttia. Sarjan deodorantit eivät jätä vaatteisiin valkeita laikkuja.

SARJAN TUOTTEET:
  • Hajustamattomat Crystal Body -deodorantit (deokivet, vartalospray, jalkaspray)
  • Miedosti hajustetut Crystal Essence roll-on -deodorantit (eteeriset tuoksut granaattiomena, kamomilla-vihreä tee ja vanilja-jasmin)
  • Hajustettu Crystal Rock vartalospray (eteerinen, maskuliininen tuoksu)
Crystal-sarjan tuotteet ovat hypoallergeenisia ja kliinisesti testattuja. Tuotteita ei ole testattu eläimillä. Maahantuoja: Tuisa Oy (www.tuisa.fi).

"Hyvinvointi on päivittäisiä tekoja itsensä ja läheistensä hyväksi. Voimme paremmin kun teemme  tietoisia valintoja vähentämällä kehon ja ympäristömme kemikaalikuormaa"

- Kirsi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti