maanantai 28. elokuuta 2017

Maistuva ja terveellinen valkosipulilevite on helppo valmistaa itse!

Hei!

Tässä helppo ohje terveellisemmän ja maistuvan levitteen tekemiselle.

RAAKA-AINEET

1 dl voita
1 dl kylmäpuristettua ruokaöljyä
1 dl kylmää vettä
Himalajan valkosipulisuolaa
Persiljasilppua

ESIVALMISTELUT

Ota voi pehmenemään hyvissä ajoin huoneenlämpöön. 

VALMISTAMINEN ON TODELLA HELPPOA

Laita raaka-aineet kulhoon ja surauta ne sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi.
Mausta Himalajan valkosipulisuolalla ja persiljasilpulla. 


Vinkki: 
Lisää valkosipulisuolan sijaan Himalajan yrttisuolaa. 
Tai jos haluat jättää maustesuolat pois, korvaa ne 
lempeän makuisella Himalajan kristallisuolalla. 
Kokeile rohkeasti erilaisia makuyhdistelmiä. 

Öljynä voi käyttää periaatteessa mitä tahansa hyvälaatuista 
ruokaöljyä; oliiviöljyä, rypsiöljyä, avokadoöljyä, hamppuöljyä... 
Levitteeseen voi halutessaan sekoittaa vaikka yhdistelmän useampaakin eri öljyä. 

Valmis seos säilyy jääkaapissa parisen viikkoa. 

Rasvaseos on alkanut maistua pienen totuttelun jälkeen lapsillekin ja 
valmiit rasiamargariinit on saanut jättää kaupan hyllylle.

Kannattaa kokeilla!

- Kirsi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti