Hei!
Tässä helppo ohje terveellisemmän ja maistuvan levitteen tekemiselle.
RAAKA-AINEET
1 dl voita
1 dl kylmäpuristettua ruokaöljyä
1 dl kylmää vettä
Himalajan valkosipulisuolaa
Persiljasilppua
ESIVALMISTELUT
Ota voi pehmenemään hyvissä ajoin huoneenlämpöön.
VALMISTAMINEN ON TODELLA HELPPOA
Laita raaka-aineet kulhoon ja surauta ne sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi.
Mausta Himalajan valkosipulisuolalla ja persiljasilpulla.
Vinkki:
Lisää valkosipulisuolan sijaan Himalajan yrttisuolaa.
Tai jos haluat jättää maustesuolat pois, korvaa ne
lempeän makuisella Himalajan kristallisuolalla.
Kokeile rohkeasti erilaisia makuyhdistelmiä.
Öljynä voi käyttää periaatteessa mitä tahansa hyvälaatuista
ruokaöljyä; oliiviöljyä, rypsiöljyä, avokadoöljyä, hamppuöljyä...
Levitteeseen voi halutessaan sekoittaa vaikka yhdistelmän useampaakin eri öljyä.
Valmis seos säilyy jääkaapissa parisen viikkoa.
Rasvaseos on alkanut maistua pienen totuttelun jälkeen lapsillekin ja
valmiit rasiamargariinit on saanut jättää kaupan hyllylle.
Kannattaa kokeilla!
- Kirsi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti