torstai 29. syyskuuta 2016

Saltair-suolaterapialaite









Sateinen päivä, viikonloppu tulossa, hetki aikaa istahtaa tietokoneen ääreen kesken työkiireiden...
Päätin siis tarttua mielessäni jo kehittelemäni blogitekstin kirjoittamiseen.

Edellisessä -ensimmäisessä- postauksessani mainitsin Saltair-laitteen ja lupasin kirjoittaa lisää myöhemmin.



tu-27.jpg
Meillä Saltair päätyi käyttöön aluksi infektioastmasta kärsivälle pikkuveljelleni, nyt 4.
Flunssan iskiessä hänet on usein kertoja jouduttu viemään päivystykseen hengesnahdistuksen vuoksi. Kun aloimme pitää Saltairia päällä hänen huoneessaan flunssan iskiessä (ja usein muulloinkin), hän on voinut luopua täysin astmalääkkeistään, eikä sairaalareissuja ole tullut. Hyvien kokemusten myötä hankimme myös toisen Saltair-laitteen. Tällä hetkellä se on käytössä erityisesti flunssakauden aikana. Välillä kotona syntyy pieni kilpailu siitä, kuka saa laitteen yöksi huoneeseensa.


Ostin Saltairin myös kroonisesta keuhkoputkentulehduksesta kärsivälle isoisälleni (En tällöin edes ollut vielä perehtynyt yllämainittuun tutkimukseen!). Aiemmin hän oli kokenut saavansa apua Tuisan suolapiipusta, mutta Saltairiin hän on ollut moninverroin tyytyväinen.



Muutama fakta Saltairista: kyseessä on ultraäänellä toimiva laite, joka vapauttaa huoneilmaan pienenpieniä suolahiukkasia. Samalla ilmaan tulee hiukan kosteutta, mutta ilmankostuttimesta ei ole kysymys.

tu-26.jpgSaltair-laitteen ilmaan vapauttamat hiukkaset ovat kooltaan noin 5 mikrometriä eli metrin miljoonasosaa, joten ne pääsevät vaikuttamaan aina keuhkorakkuloihin asti. Laitteen ominaisuuksista ja vaikutuksista on kerrottu tarkemmin Tuisan kotisivuilla: Saltair-laite

Monet astmaatikot ja hengityselinsairauksista kärsivät ovat kokeneet saavansa apua Saltair-laitteesta. Tutkimustulokset ovat myönteisiä: Suolalaitteen käyttö hoidon tukena kroonisessa koeuhkoputkentulehduksessa ja astmassa. Laite helpottaa potilaan oloa ja useissa tapauksissa vähentää sairaalahoidon tarvetta.







Tunnustan: olen ennakkoluuloinen sekä lääkehoitoja että vaihtoehtoisia hoitomuotoja kohtaan. Miksi? Perehdyttyäni Peter C. Götzschen kirjaan Tappavat lääkkeet ja järjestäytynyt rikollisuus, en ole voinut suhtautua lääkkeisiin samoin kuin aiemmin. Käytän kyllä lääkkeitä, mutta tarkkaan harkiten. Muissa hoitomuodoissa taas epäilyttää  usein tutkimusten tai näytön puute.



Miksi siis kokeilin Saltair-laitetta? Syitä on useita. Laite toimii vedellä ja suolalla. Olin kuullut useita kokemuksia laitteen tuomasta avusta. Hintakaan ei ollut kohtuuton mahdolliseen saatavaan hyötyyn nähden. Alusta asti laitteen on myös voinut palauttaa, ellei siihen ole tyytyväinen, eikä palautuksia juuri ole tullut.

En voi muuta kuin lämpimästi suositella Saltairia kaikille, joilla on hengitystieongelmia!

Ihanaa syksyä!

- Ida

1 kommentti:

  1. Olen täsmälleen samaa mieltä kuin Ida: suosittelen laitetta kaikille hengitystie-ongelmista kärsiville! 💕

    VastaaPoista